ÜCRETSİZ CENAZE HİZMETLERİMİZ Tarihi: 07.03.2020

Belediye Başkanımız Salih TURAN’ın ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın cenazelerinde yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırmak ve en kederli günlerinde ihtiyaçlarını karşılamak düşüncesi doğrultusunda; 03.03.2020 Tarihinde Belediye Başkanımız Salih TURAN Başkanlığında gerçekleşen Belediye Meclisi Mart ayı toplantısında alınan karar kapsamında; ilçemiz mücavir alan sınırları içerisinde yapılacak olan cenaze defin hizmetlerinin Küre Belediyesi tarafından ücretsiz olarak yerine getirilmesi tüm meclis üyelerinin oy birliği ile karara bağlandı.

Belediye Başkanımız Salih TURAN Meclis Toplantısından sonra alınan karar ile ilgili açıklamada; “Bize göre belediye hizmetlerinin odağında insan vardır. Biz vatandaşlarımızın sadece iyi gününde değil, en zor günlerinde de yanlarında olmak gayretindeyiz. Belediye olarak bu zor günlerinde insanlarımıza yalnız olmadıklarını hissettirmek, vatandaşlarımızın acılarını hafifletebilmek için üzerimize düşen ne görev varsa yerine getirme düşüncesi ile böyle bir hizmeti vermeyi amaç edindik” dedi.

Belediyemiz Ücretsiz Cenaze Hizmeti kapsamında;cenaze yakını vatandaşlarımızın belediyemiz birimlerine telefon ile ulaşması halinde ya da şahsen başvurusu üzerine tüm hizmetler Küre Belediyesi tarafından ücretsiz olarak yerine getirilecektir. Belediye Başkanlığımızca yapılacak cenaze hizmetlerimiz; cenazenin yıkanması, mezar tahtasının ve kefenin alınması, camiye ve mezarlığa nakledilmesi, mezar kazılması ve diğer tüm defin işlemlerinin ücretsiz olarak yapılmasını kapsayacaktır.

Cenaze hizmetleri birimimizden faydalanmak isteyen cenaze yakını vatandaşlarımız aşağıda verilen telefon numaralarına başvurularını yapabilecekler olup, başvuru esnasında hayatını kaybeden yakınlarının ölüm raporunu ibraz etmesi gerekmektedir.

İRTİBAT NUMARALARI: