BELEDİYE BAŞKANIMIZ SALİH TURAN'IN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI Tarihi: 03.12.2019

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1992 yılında aldığı karar ile düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü toplumsal farkındalığı güçlendirmek ve her bireyin eşit olduğunu duyurmayı amaç edinmiştir. Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybeden engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatımızın içerisinde, kimseye ihtiyaç duymadan hayatlarını sürdürmeleri en temel haklarıdır. Engellilik, sadece engellileri ve ailelerini ilgilendiren bir sağlık sorunu değil, tüm insanlığı ilgilendiren ve herkesin ortak çabasını gerektiren hassas bir konudur.Bu doğrultuda engelli bireylerimizin günlük yaşamda karşılaştıkları her türlü engeli ortadan kaldırmak, yaşam koşullarını iyileştirmek, toplumsal hayata katılmalarını sağlamak için gerekli olan her türlü desteği sağlamak en önemli hedeflerimiz arasındadır.
Engel, engellik dediğimiz aslında sadece zihinlerde var olan kavramlar olduğunun bilinciyle engelli bireylerimize sevgi, hoşgörü ve empati ile yaklaşabilmenin hepimizin insani bir ödevi olduğuna inandığımı yeniden ifade ediyor; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle tüm engelleri beraberce sevgi, saygı ve dayanışmayla abileceğimiz sağlıklı günler diliyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların fedakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.