BELEDİYE BAŞKANIMIZ SALİH TURAN'IN 12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ MESAJI Tarihi: 12.03.2020

Türkiye Büyük Millet Meclisinde 12 Mart 1921 tarihinde milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı, aziz milletimizin kahramanlığının destanıdır. Canları ve kanlarıyla bizlere bu toprakları vatan yapan şühedanın Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi ve manevi zorluklarla mücadelesi ve inancının sembolüdür. İstiklal Marşı; devletimizin hakimiyetini, bağımsızlığını ve şerefini temsil ettiği için bizlerce kutsaldır. Millet olarak özgürlüğümüzün ortak sesini İstiklal Marşımızın içerisinde bulmuşuzdur. Bu duygu ve düşünceleri destanlaştıran istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı’nın zor zamanlarında bütün bir millete tercüman olmuştur.

İstiklal Marşımızın TBMM Tarafından kabul edildiği 12 Mart 1921 tarihinin 99.yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, bu toprakları kahramanca savunan ve bize bağımsız bir ülke armağan eden değerli komutanlarımızı ve askerlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum.

Vatan sevgisinin ve millet bilincinin en önemli varlığı olan İstiklal Marşımız ve şehitlerimizin kanlarından ortaya çıkan al bayrağımız her daim var olacaktır.

Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın.