BELEDİYE BAŞKANIMIZ SALİH TURAN'IN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN KASTAMONU VE KÜRE'YE GELİŞLERİNİN VE ŞAPKA VE KIYAFET İNKILABININ 96.YILDÖNÜMÜ KUTLAMA MESAJI Tarihi: 25.08.2021

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün  Kurtuluş Savaşında destanlar  yazarak, büyük bedeller ödeyerek bağımsızlık ve hürriyetini kazanan Yüce  Türk Milletinin  giyimiyle, kuşamıyla, düşüncesiyle, kurumlarıyla, tüm yaşamıyla uygar ve çağdaş bir toplum haline gelmesi en büyük düşüncesi idi. Bu düşüncenin en büyük adımlarından biri olan  Şapka ve Kıyafet İnkılabını  Kastamonu’da ilan ederek bizlere verdiği önem ve değeri  ortaya koymuştur.

Kastamonu’ya ve İlçemize Gelişlerinin, Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın 96. Yıldönümü’nü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere namı yedi düvele yayılan Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve onurla anıyorum. Ruhları şad olsun.