BELEDİYE BAŞKANIMIZ SALİH TURAN’IN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI Tarihi: 28.10.2021

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'da Türk Milletinin topyekün mücadele ettiği "Milli Mücadeleyi" başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de ‘Türk Milletinin karakterine en uygun olan idare Cumhuriyet İdaresidir’ diyerek ilan ettiği ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümüne erişmenin milletçe büyük gururu, onuru ve sevinci içindeyiz. Milletimizin birlik ve beraberliğinin en önemli tezahürü olan Cumhuriyet’in ilanı; Türk milletinin tarihte eşine az rastlanan bir azim ve irade ile yazdığı Kurtuluş Savaşı Destanı sonunda kazandığı, tarihindeki en büyük zaferidir. Bu bağlamda Cumhuriyet, Türk Milleti’nin tarih sahnesinde yeniden var oluşunun adıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün “En Büyük Eserim” dediği Cumhuriyet geleceğimizin en büyük güvencesidir.
Hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıl dönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.