MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN KÜRE'YE GELİŞİ, ŞAPKA VE KIYAFET DEVRİMİ Tarihi: 27.08.2019

Milletimizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırılabilmesi için yapılan inkılapların en önemlilerinden biri olan Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın ve Mustafa Kemal ATATÜRK’ün İlçemize gelişinin 94.Yılı kutlu olsun.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk, milletimizi esaret hayatından kurtarmakla kalmayıp, milletimize medeniyet yolunda yeni bir yol çizmeyi hedeflemiştir. Atatürk, yapacağı kılık, kıyafet ve şapka inkılabını yapmak için özellikle Kastamonu’yu seçmiştir. Tarihinde işgal edilmeyip en çok şehit veren, canıyla, kanıyla vatan savunmasında bulunan, Şehit Şerife Bacıların, Halime Çavuşların, genç erkeklerinin vatan savunmasında olması nedeniyle köylerinde yaşlıların, kadınların ve çocukların kaldığı Ersizler’in, Ersizleredere’nin vatanı olan Kastamonu’da yapılması tüm Kastamonulular için bir gurur kaynağı, bir onur madalyasıdır.

Bu vesile ile 94 Yıllık aynı onur, aynı gurur ve aynı kıvanç içinde; Atatürk’ün Kastamonu’ya ve İlçelerine Gelişlerinin, Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın 94. Yıldönümünü kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere namı yedi düvele yayılan Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve onurla anıyorum.